Vinteräventyr i Trollskogen 2008-09

 

NYHETER!

Jättestor trollstaty

I vinter hälsar Åke Skiders storasyster, Breda Skider och sonen Hugg, dig välkommen redan vid entrén. De är stora. Hela 11 meter höga. Störst som vi troll säger.
Operagrotta
Vi bygger en grotta i skogen, Operagrottan med  vättar, troll och djur samt en skön trollälva som sjunger.
Trolldrama teater - En Midvintersaga i Trollskogen
Vid Fäboden i kvällsmörkret utspelar sig ett äkta drama med riktiga troll på besök.
Trollteater för hela familjen. Om ni törst!
Ny knapplift
Nu kan du åka knapplift direkt ända upp till Åke Skider i Trollskogen. Fiffigt, eller hur.

Levande troll

Jojomen, nu kan du ta en skidtur tillsammans med livs levande troll som kanske visar några hemliga platser ingen människa någonsin har sett.
Trollsouvenirer
Nu finns mjukistrollen Korv-Erik och Orvar, handgjorda trätroll av Korpen, Orvar, Korv-Erik och Åke Skider, äkta trollstenar,  trollaffischer, nyckelband, trollmöss och trollskogens egna vykort. Du hittar dem både i Tandådalen och Hundfjället.
 
Tryck på postlådan och sänd mail till trollen
 

 Lite gammaldags charm, lätta och lite svårare backar i alla väderstreck och en skog full av snälla troll. Trollskogen är älskad av stora som små. Orvar, Åke Skider och alla andra roliga figurer gör vintersemestern till en enda stor upplevelse. Hundfjället är familjefavoriten nummer ett. Här ser vi till att våra smågäster har roligt hela dagen och det tar inte slut när liftarna stänger.

 

   

Poolarie med äventyrsbad - På Hundfjällscenter • Skotersafari - Upplev fjället på ett annorlunda sätt • Hundspann - Ett härligt fjälläventyr • Ice-karting - Go-Cart på is • Djungelhuset - Lekrum med miljö som Djungelboken • Skärmflygning - Kurser och prova på, året runt • Barnens After Ski - Små skidåkare rockar loss • Trollskogen by Night - Spännande äventyr i mörker


På Hundfjället kretsar det mesta kring Trollskogen och dess invånare. De flesta barn aktiviteterna har ett trolltema och det är bara att låta sig ryckas med i trollens fantastiska värld.

SKIDSKOLA BLAND TROLL
I Hundfjällets omväxlande backar med snäll lutning är det enkelt för både stora och små att lära sig svänga. Med skidlärarens hjälp blir även en ovan åkare kung i backen på en dag. Barn som går i skidskola kan tryggt åka med mamma och pappa nästan var som helst i resten av skidsystemet. Gruppskidskolan startar på varje måndag och har en stor avslutning varje fredag.

Givetvis finns även möjlighet att få privatlektioner alla dagar i veckan.

 

AKTIVITETER MED SKIDSKOLAN


Barnens After Ski
Här får alla små skidåkare chansen att rocka loss till vårt alldelses egna After Ski band. Vi spelar allt från djungelboken till de senaste listettorna. Dessutom blir det lek och överraskningar. Plats för Barnens After Ski är Djungelhuset och alla barn är hjärtligt välkomna.

Trolltimmen
Skattjakten som leder oss in i den djupa Trollskogen. Vi klär ut oss till troll och med hjälp av olika ledtrådar letar vi efter den försvunna trollskatten. Till vår hjälp har vi Åke Skider… Föranmälan informationen i Hundfjället.

Trollskogen by Night
Nu har du som är mellan 9-13 år chansen att uppleva Trollskogen efter mörkrets inbrott. Vi samlas med skidor vid liften och tar oss till Trollskogen. Under resans gång träffar vi både busiga och elaka troll. Föranmälan informationen i Hundfjället

Trollskogen by Night "junior"
Här träffas vi som är mellan 5-8 år för en resa genom den mörka Trollskogen. Vi träffar snälla trollmor som bjuder på något gott. Vi samlas också vid liften med skidorna på. Föranmälan informationen i Hundfjället
 

TÄVLINGAR

Troll Cupen
Här gäller det att åka två åk så lika som möjligt. Trillar man i första åket är det bara att trilla i andra också. Föranmälan informationen i Hundfjället

Troll Crossen
En Ski Cross-tävling för alla barn, i en bana som är fylld med terrängvågor, gupp och velodromer. Föranmälan informationen i Hundfjället

 

Bilder, ljud o text skyddas av upphovsrättslagen.

 
åter till första sidan