En kort historia om den stora Alf Skaneby

Alf Skaneby är en motorsågsskulptör som har förvandlat timmer till konst. Han började sin karriär i början av 1970-talet och har sedan dess skapat många konstverk som har visats över hela världen. Hans skulpturer är gjorda av trä som han hittar i skogen, och han använder ofta återvunnet virke för att skapa sina verk. Alf Skaneby är en självlärd konstnär som har utvecklat sin egen unika stil för motorsågsskärning. Han använder ofta en mängd olika tekniker för att skapa sina skulpturer, och han har till och med varit känd för att använda en motorsåg för att rista ansikten i träd.

Alf Skanebys verk finns i många privata samlingar och Alf har vunnit många priser för sina motorsågsskulpturer och han har till och med fått i uppdrag att skapa skulpturer för offentliga platser. Under de senaste åren har Alf arbetat med en serie stora skulpturer som har installerats i offentliga miljöer runt om i Sverige. Dessa skulpturer är ofta gjorda av återvunnet virke och är tänkta att inspirera människor att tänka på miljön och behovet av att återvinna.

Han har visat att det är möjligt att skapa vackra och komplicerade konstverk av något så enkelt som en träbit. Hans arbete är en inspiration för konstnärer över hela världen, och han har bidragit till att förändra vårt sätt att tänka på motorsågar och skulpturer.

Alf Skaneby är en sann pionjär i världen av motorsågskonst, och hans arbete kommer säkert att inspirera många fler konstnärer i framtiden.